היסטוריה.. האספרגוס מוכר עוד מימי קדם ליוונים והרומאים. שימושיו העיקריים בימי קדם היו למטרות רפואיות. האספרגוס נודע כחומר משתן ומשלשל וכתרופה לצהבת. בעבר שימשו זרעי האספרגוס כתחליף לקפה.
האספרגוס מוכר בשלושה צבעים: ירוק, לבן וסגול. משמעות הצבעים הוא ההבדל במשך גידול הירק והשלב בו הוא מוצא מהאדמה. האספרגוס הלבן גדל בתוך האדמה כתוצאה מהערמת הקרקע, גבעוליו אינם נחשפים לשמש ולכן לא נוצר בהם כלורופיל. האספרגוס הסגול מוצא מהקרקע כאשר הגבעול מבצבץ אל מחוץ לקרקע, כשצבעו הופך לירוק סגול. האספרגוס הירוק גדל במלואו מחוץ לאדמה ובגלל חשיפתו לשמש מקבל את צבעו הירוק. פורום תזונה ודיאטה
פורום נטורופתיה ותזונה טבעית איך מזהים אספרגוס איכותי? אספרגוס לבן או סגול איכותי, ניתן לזהות על פי צורת ראשו הסגורה, הגוף בעל צורה אחידה, הקצה התחתון לח ולא חלול. יש להימנע מקניית אספרגוס בעלי גבעולים רזים (מעיד על איכות נמוכה יותר) למרות שהאספרגוס הירוק מטבעו בגל גבעולים רזים יותר וראשו מעט פתוח עקב חשיפתו הרבה לשמש.
טיפים להכנת אספרגוס: את האספרגוס ממולץ לבשל בעמידה. יש לקשור את גבעולי האספרגוס לצרור אחד ולהעמידת בסיר עם מים. מומלץ להוסיף לבישול מעט סוכר, מלח, חמאה ולימון. משך הבישול משתנה לפי עובי הגבעולים ונע בין 20 ל- 30 דק'.
לקבלת אספרגוס פריך יותר מומלץ לבשל 3-4 דק' ולהשאיר את האספרגוס 6-8 דק' נוספות במים החמים.
ערכים תזונתיים ל-100 גר' קלוריות 22 חלבון 2.4 פחמימות 4.1 שומן 0.2 כולסטרול 0 סידן 23 מ"ג האספרגוס משמש כמקור טוב לחלבון, ויטמין B6, סידן, מגנזיום ואבץ, ויטמין C וסיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין B1, ניאצין, ברזל, נחושת.
מערכת http://www.icosmetics.co.il">אתר iCosmetics